Авраменко, Наталія Олексіївна2021-01-192021-01-192017https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/9409М‟ясо дичини порівняно з м‟ясом сільськогосподарської птиці має темніше забарвлення, не таке ніжне, містить більше білків, менше жиру, має своєрідний смак і аромат (злегка гіркуватий із смолистим присмаком). Наведені дослідження морфологічного складу м‟яса самців ведмедя, кабана, лося і косулі показав, що 69,1±2,1 % у ньому складає м‟язова тканина. Найбільша кількість м‟язової тканини серед самців диких тварин відмічено у ведмедя – 84,6±3,1 %. Традиційні імунологічні тести виявляються малоефективними при дослідженні термообробленого м‟яса і м‟яса близькоспоріднених видів тварин, тому ПЛР є одним із найбільш достовірних методів при ідентифікації м‟яса диких тварин.м‟ясо диких тварин, експертиза, дика фауна, органолептичні методи, дослідження м‟яса.М’ЯСНА СИРОВИНА ДИКИХ ТВАРИН: ЯКІСНІ ПОКАЗНИКИArticleУДК 619:614:31:637.5:639.111