Дубова, Галина ЄвгеніївнаДоценко, Наталія ВікторівнаМихайлова, Оксана БорисівнаПоєдинок, Наталія Леонідівна2022-09-202022-09-202021-12-01https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/12450У даній статті представлений порівняльний аналіз ароматичного та жирнокислотного складу міцелію їстівного гриба Глива (Pleurotus ostreatus (Jacq.) P. Kumm., штам К 17), культивованого на глюкозо-пептонно-дріжджовому поживному середовищі з додаванням пшеничних висівок. Кількісний та якісний склад ароматів показав вплив компонентів пшеничних висівок у реакціях ароматоутворення під час росту міцелію гриба P. ostreatus. Встановлено, що внесення пшеничних висівок призводить до збільшення вмісту основного грибного ароматичного компонента 1-октен-3-олу. В культуральній рідині 1-октен-3-ол збільшується в 1,4 рази порівняно з класичними зразками, культивованих на поживному середовищі без пшеничних висівок.ліпіди, пшеничні висівки, реакції окиснення, антиоксидантні властивостіSTUDY OF AROMATIC COMPONENTS IN THE COURSE OF INITIATING ENZYMATIC REACTIONS IN THE EDIBLE MUSHROOM PLEUROTUS OSTREATUSArticlehttps://doi.org/10.15673/fst.v15i4.2254