Федірець, Олег Володимирович2024-09-232024-09-232024-05Федірець О. В., Орлова О. М., Іващук О. А. Моделювання системи управління інноваційно орієнтованими суб’єктами агропродовольчої сфери. Агросвіт. Київ, 2024. № 15. С. 15-22 URL: https://www.nayka.com.ua/index.php/agrosvit/article/view/4277/4312 DOI: 10.32702/2306-6792.2024.9.4УДК 631.1:330.34https://www.nayka.com.ua/index.php/agrosvit/article/view/4277/4312https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17493Агропродовольча сфера стикається з жорсткою конкуренцією як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Інновації є ключовим фактором, що дозволяє компаніям цій галузі залишатися конкурентоспроможними та випереджати своїх конкурентів. Попит споживачів на продукти харчування постійно змінюється. Інновації дозволяють компаніям цій галузі задовольняти мінливі потреби споживачів та пропонувати нові продукти та послуги. Агропродовольча сфера стикається з низкою проблем, пов'язаних зі стійкістю, таких як зміна клімату, дефіцит води та виснаження грунту. Інновації можуть допомогти компаніям цій галузі вирішити ці проблеми та стати більш стійкими.ukмоделюваннясистемауправлінняінноваційно орієнтовані суб'єктиагропродовольча сфераМоделювання системи управління інноваційно орієнтованими суб’єктами агропродовольчої сфериArticle