Шерстюк, Олена Леонідівна2024-08-092024-08-092024-06-21Шерстюк О. Л. Комплекс комах-фітофагів в люцерновому агроценозі. Сучасні аспекти і технології у захисті рослин : матеріали V міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., присвяч. 100-річчю з дня народження акад. Сусідка Петра Івановича (м. Полтава, 21 черв. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 68–70.978-617-8231-77-4https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17445Люцерна – одна з перших культур, яку людина почала вирощувати як цінну кормову рослину. До цього часу вона є найпоширенішою кормовою культурою у всіх аграрно розвинених країнах світу. Зелена маса люцерни і всі продукти її переробки є цінними білково-вітамінними кормами з великим вмістом багатьох незамінних амінокислот. Крім того, вона має біологічну особливість – здатність до симбіотичної азотфіксації, завдяки якій вона здатна продукувати 20-30 ц/га протеїну [1].ukЛюцернаагроценозлюцерновий агроценозкомахи-фітофагиКомплекс комах-фітофагів в люцерновому агроценозіThesis