Чайка, Тетяна ОлександрівнаБузник, Оксана Вікторівна2019-04-042019-04-042013http://techjournal.vsau.org/files/pdfa/2004.pdfhttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/4591проведено дослідження основних підходів щодо можливостей впровадження органічного зерновиробництва. Розглянуті цілі, методи і принципи органічного виробництва в аграрному секторі економіки. Проаналізовано основні переваги впровадження органічного виробництва на прикладі сільськогосподарського підприємства ТОВ «Ольвіялатінвест» Снігурівського району. Встановлено, що впровадження органічного виробництва сільськогосподарської продукції є одним з методів виведення підприємств з кризи, оскільки забезпечує їх конкурентну перевагу на ринку, забезпечує прибутковість діяльності за рахунок більш високої ціни на органічну продукцію. Здійснено порівняльну оцінку ефективності вирощування озимої пшениці за технологією органічного виробництва з традиційною технологіє. Запропоновано варіант розробки екологічного паспорта підприємства, з метою визначення впливу підприємства на навколишнє середовище. Визначено перспективи подальших досліджень.uk-UAорганічне виробництво, екологічний паспорт, екологічність, альтернативне землеробство, традиційна (неорганічна) продукція, органічна продукція, органічна сировина, конкурентоспроможність .ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ СНІГУРІВСЬКОГО РАЙОНУ, МИКОЛАЇВСТКОЇ ОБЛАСТІArticle