Шокало, Наталія СергіївнаПисаренко, Світлана ВалеріївнаГоргола, Олексій Васильович2021-02-022021-02-022020978-617-7669-49-3https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/9882Кукурудза вважається однією з найцінніших сільськогосподарських культур. Її зерно використовують на продовольчі, технічні і фуражні цілі. В 1 кг зерна кукурудзи міститься 1,34 кормових одиниць і 78 г перетравного протеїну – більше, ніж у зерні вівса, ячменю чи жита. Зерно кукурудзи містить 65–70% вуглеводів, 9–12% білка, 4–8% рослинної олії, близько 2% клітковини та вітаміни А, Вр, В2, В6, Е, С, мінеральні солі, мікроелементи та незамінні амінокислоти. Білок кукурудзи дефіцитний за вмістом триптофану і лізину та деякими незамінними амінокислотами.кетерозис, кукурудза, гібриди, урожайн, ефективність виробництва.ість,Досвід вирощування насіння гетерозисних гібридів кукурудзи в умовах ПСП «Колос» Кобеляцького району Полтавської області.Monograph