Shakalii, S. M.Bahan, A. V.Golovash, L.Шакалій, Світлана МиколаївнаБаган, Алла ВасилівнаГоловаш, Людмила Михайлівна2024-07-232024-07-232024Shakalii S. M., Bahan А. V., Golovash L.M. Evaluation of grain properties of buckwheat depending on variety. Modern engineering and innovative technologies. 2024. Iss. 33, pt. 1. Р. 123–127. DOI: 10.30890/2567-5273.2024-33-00-0172567-5273https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17384В даній статті представлена інформація про вплив сортів гречки на формування круп’яних властивостей. Дослідження проводилися на шести сортах (Дикуль, Дев’ятка, Софія, Воля, Надія та Слобожанка), з такими показниками як плівчатість, вихід чистого ядра та вміст білка в насінні гречки. Дослідження проводились протягом 2021-2023 років в умовах Полтавської області. Кращими сортами за досліджуваним показником вміст білка виявлено - Дикуль, Дев’ятка Софія. За плівчастістю всі сорти були на високому рівні. Для вирощування гречки в нашому регіоні на круп’яні цілі рекомендуємо всі шість сортів.ukКрупагречкасортплівчатістьвихід чистого ядравміст білкаEvaluation of grain properties of buckwheat depending on varietyОцінка круп’яних властивостей гречки залежно від сортуArticle