Юрченко, Світлана ОлександрівнаМусієнко, Н. О.2025-06-092025-06-092025-06-09https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19026Юрченко С. О. Мусієнко Н. О. Прискорення дозрівання плодів помідора їстівного. Сучасні напрями та досягнення селекції і насінництва сільськогосподарських культур : матеріали ІІІ всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (31 березня 2025 року) / редкол.: М. М. Маренич (відп. ред.) та ін. Полтава : ПДАУ, 2025. С. 122-125.Помідор їстівний (Solanum lycopersicum) є однією з найбільш популярних овочевих культур, яка вирощується в умовах відкритого та закритого ґрунту. У сучасному овочівництві основними завданнями є підвищення врожайності, покращення якості плодів та скорочення термінів достигання. Особливо актуальним це питання стає для вирощування помідорів у закритому ґрунті, де створення оптимальних умов для швидкого дозрівання плодів дозволяє не лише зменшити виробничі витрати, але й забезпечити постачання свіжої продукції протягом усього рокуukПомідор їстівнийSolanum lycopersicumприскорення дозрівання плодів помідора їстівногоПрискорення дозрівання плодів помідора їстівногоArticle