Кайнаш, Алла ПетрівнаБудник, Ніна ВасилівнаХудолій, Альона ВікторівнаРемізова, Надія Леонідівна2024-05-212024-05-212024Спосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглості: пат. 155958, Україна: A21D 2/36 (2006.01), A21D 13/80 (2017.01) / А. П. Кайнаш, Н. В. Будник, А. В. Худолій, Н. Л. Ремізова ; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202301340; заявл. 30.03.2023; опубл. 24.04.2024, Бюл. № 17. 4 с.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17194Спосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглості, що включає підготовку сировини, збивання масла з цукром і меланжем, заміс тіста, формування, випікання, охолодження та оздоблення рафінадною пудрою, який відрізняється тим, що на стадії замісу тіста додають екстракт волоського горіха молочної стиглості, як такий використовують 70 %-й водно-спиртовий екстракт волоського горіха молочної стиглості, при цьому компоненти сировини беруть у наступному рецептурному співвідношенні, мас. %: борошно пшеничне 21,9…22,5 цукор-пісок 14,7…16,2 масло вершкове 14,7…16,05 меланж 12,8…12,8 екстракт волоського горіха 20,0…15,0 сіль 0,3…0,6 родзинки 14,83…16,0 пудра рафінадна 0,7…0,73 есенція 0,01…0,06 амоній вуглекислий 0,06…0,06ukСпосіб виробництва кексів, волоський горіхСпосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглостіPatent