Бараболя, Ольга ВалеріївнаСвячений, П. Д.2025-11-032025-11-032025-11-03https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19580Бараболя О. В., Свячений П. Д. Ефективність вирощування пшениці м’якої залежно від агротехніки вирощування. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 103-106. ISBN 978-617-8466-56-5Зернова галузь є ключовим чинником сталого розвитку агропромислового комплексу. Зростаючий світовий попит на зернову продукцію відкриває для України з її потужним сільськогосподарським потенціалом можливість посісти провідні позиції на міжнародному ринку зерна. В зоні Лісостепу найбільш поширеною культурою є озима пшениця, зростання виробництва якої може задовольнити продовольчі потреби населення країни, а також суттєво збільшити обсяги експорту зернової продукції. Озима пшениця використовується переважно для виробництва хлібобулочних виробів, круп та інших харчових продуктів на основі зерна.ukОзима пшеницязернова галузьагротехнології та селекціясистема живлення рослинсистеми удобреннясортові особливостігенетичний потенціал сортівмаса зерна з одного колосамаса 1000 зеренЕфективність вирощування пшениці м’якої залежно від агротехніки вирощуванняArticle