Юхно, Віктор Миколайович2024-03-192024-03-192020-04-22https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17023Юхно В. М. Особливості дієтичного харчування. Збірник наукових праць професорсько-викладацького складу академії за підсумками науково-дослідної роботи в 2019 році : матеріали наук.-практ. конф. (Полтава, ПДАА, 22-23 квітня 2020 року). Полтава : РВВ ПДАА, 2020. С. 419-421На жаль, далеко не кожен з нас замислюється над тим, яким саме продуктам слід віддавати перевагу в нашому щоденному раціоні. Саме із за неправильного та незбалансованого харчування найчастіше виникають функціональні, а інколи патологічні проблеми, а саме: надмірна вага, захворювання органів травлення, дисбактеріози, тощо. Саме слово «дієта» (грец. Δίαιτα) означає «спосіб життя», «режим харчування», іншими словами – це певна сума правил вживання харчових продуктів людиною. Тому, щоб привести тіло і душу в гармонію, при цьому, не виснажуючи себе жорсткими дієтами, раціональніше просто дотримуватися принципів здорового дієтичного харчування.ukДієтичне (лікувальне) харчуванняїпродуктипринципи метаболізмуаспекти дієтичного харчуванняобмін речовинспособи кулінарної обробки продуктівбіологічно активні речовиниОсобливості дієтичного харчуванняArticle