Бараболя, Ольга ВалеріївнаПіщаленко, М. А.2025-11-032025-11-032025-11-03https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19586Бараболя О. В., Піщаленко М. А. Післязбиральне достигання та зберігання зерна шляхом покращення його якості. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 172-175. ISBN 978-617-8466-56-5Пшениця є другою за величиною зерновою культурою в світі та головним чином використовується як сировина для основних продуктів харчування та продуктів бродіння. Пшеничне зерно зазвичай зберігається до наступного врожаю для внутрішніх і експортних потреб в умовах, які можуть бути достатньо скрутними, як через геополітичні події, так і кліматичні коливання. Це обумовлює необхідність забезпечення зерну відповідних умов зберігання з урахуванням, що воно представляє собою біологічну систему, яка володіє властивостями дихання, післязбирального дозрівання, самозігрівання та проростання.ukПшеницяпродукти харчуванняпродукти бродінняумови зберіганнявластивості зернарежим зберіганнясклад та показники якостіхімічний склад зернаПіслязбиральне достигання та зберігання зерна шляхом покращення його якостіArticle