Баган, Алла ВасилівнаБрехунцова, О. А.2025-11-042025-11-042025-11-04https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19602Баган А. В., Брехунцова О. А. Аналіз сортових ресурсів помідора їстівного. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 111-113.Плоди помідора їстівного мають декілька особливостей, які відрізняють їх від плодів інших рослин. Кожний сорт помідора їстівного має свою особливість: колір, форма плоду, розмір, смак, висоту куща, форму листя, стійкість до несприятливих умов середовища, до хвороб, шкідників. Помідор їстівний (Solanum lycopersicum) — це трав’яниста рослина родини пасльонових, яка вирощується заради їстівних плодів. Для покрашення врожайності культури потрібно провести аналіз сортових властивостей помідора і підібрати сортимент для даного регіону. Рослина помідора відносно невибаглива у вирощуванні культура як на малих, так і великих сільськогосподарських підприємствах.ukПомідор їстівнийсортові властивостіврожайністьселекціягенетикафізіологія рослинстроки дозріваннятип розгалуженнярозміри кущанапрям використанняАналіз сортових ресурсів помідора їстівногоArticle