Бараболя, Ольга ВалеріївнаЛатиш, А.2025-05-302025-05-302025-04-22Бараболя О. В., Латиш А. А. Врожайність та якість зерна пшениці твердої ярої залежно від агрокліматичних умов. Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур : матеріали І міжнар. наук.-практ. конф. (м. Полтава, 22 квіт. 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 9–10.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18971Тверда яра пшениця (Triticum durum Desf.) є важливою зерновою культурою, що має значну роль у забезпеченні продовольчої безпеки та розвитку агропромислового комплексу України [1]. Її зерно високо оцінюється в харчовій промисловості завдяки високому вмісту білка та клейковини, що робить його основою для виробництва макаронних виробів та хлібобулочних продуктів [2­-4].ukПшениця тверда яраTriticum durum Desf.зерноврожайністьякістьагрокліматичні умовиВрожайність та якість зерна пшениці твердої ярої залежно від агрокліматичних умовThesis