Яловега, Людмила ВасилівнаПлаксієнко, Валерій ЯковичЛега, Ольга ВасилівнаПрийдак, Тетяна Борисівна2020-03-122020-03-122019-12https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/7582У статті розглянуто сутність документування як базового інструменту бухгалтерського обліку щодо здійснення поточного (оперативного) контролю господарської діяльності сільськогосподарського підприємства. Розкрито поняття «продукція сільськогосподарського виробництва» та її класифікація в аграрному секторі. На підставі дослідження праць вітчизняних науковців щодо документування готової продукції основних галузей сільського господарства (рослинництва, тваринництва) та підсобних (промислових) виробництв узагальнено особливості складання первинних документів під час її оприбуткування. Виокремлено порядок документування руху продукції галузі тваринництва. Досліджено принцип відображення наявності та використання сільськогосподарської продукції в розрізі галузей на рахунках бухгалтерського обліку та розкрито механізм її оцінки у відповідності до П(С)БО 16 «Витрати» (за виробничою собівартістю) та П(С)БО 30 «Біологічні активи» (за справедливою вартістю).готова продукція, продукція сільськогосподарського виробництва, оцінка, документ, документування, облік, кореспонденція рахунківПродукція сільськогосподарського виробництва: особливості документування та облікового відображенняArticle10.32702/2307-2105-2019.12.15