Бараболя, Ольга ВалеріївнаЗакарлюка, Л.2023-11-222023-11-222023Бараболя О. В., Закарлюка Л. Ю. Збереження цибулі ріпчастої залежно від її якості. Теоретичні і практичні аспекти розвитку галузі овочівництва в сучасних умовах : матеріали VI міжнар. наук.-практ. конф. (сел. Селекційне, Харківська обл., 25 трав. 2023 р.). Вінниця : ТОВ ТВОРИ, 2023. С. 8–9.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15425Цибуля ріпчаста - одна з найпоширеніших та популярних овочевих культур, особливо ми відчули це в цьому році, після того, як окупанти захопили південні області нашої країни. Цибуля ріпчаста це культура довготривалого зберігання [1]. Як відомо, виробництво овочевої продукції в Україні має сезонний характер, тому лише від 15 до 20% вирощеного врожаю овочевих надходить до споживачів у свіжому вигляді. Переважно частина цибулі зберігається у спеціальних сховищах протягом певного періоду. Термін зберігання овочевої продукції значною мірою залежить від якості отриманого врожаю та подальших умов її зберігання в сховищах. Найкраще зберігати якісну, стандартну продукцію з високим вмістом біохімічних показників. Наукова спільнота постійно знаходиться в пошуку шляхів та способів поліпшення якості овочевої продукції та зниження втрат під час зберігання [1].ukЦибуля ріпчастаякістьзбереженнязберіганняЗбереження цибулі ріпчастої залежно від її якостіThesis