Усенко, Світлана ОлексіївнаШостя, Анатолій МихайловичКузьменко, Лариса Михайлівна2024-11-252024-11-252024-10-15Усенко С.О., Шостя А. М., Кузьменко Л. М. Якість свинини залежно від вмісту екструдованих зернобобових культур у складі комбікормів. Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Полтава, 15 жовтня 2024 р.). Полтава, 2024. ПДАУ. С. 258-261https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17653Людство знаходиться в постійному пошуку вирішення проблеми забезпечення населення повноцінними білками, які є основою існування життя на планеті. Це стимулює до збільшення обсягів виробництва білковмісних продуктів – зернових і зернобобових, білково-олійного насіння, яєць, молока та м’яса. При цьому, у виробництві збалансованих за амінокислотним складом продуктів, зокрема м’яса, провідна роль належить зернобобовим культурам –сої та гороху. Це досягається перш за все за рахунок перетворення кормового білка у харчові продукти, що дозволить оперативно і істотно збільшити об’єми виготовленої продукції, забезпечити високу якість м’ясопродуктів та гарантувати економічні переваги.ukвиробництво білковмісних продуктівсировинам’ясоекструдовані зернобобові культуризабійні якості у свинейкомбікормиЯкість свинини залежно від вмісту екструдованих зернобобових культур у складі комбікормівArticle