Мотрусенко, Богдан Вячеславович2019-02-132019-02-132018https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2181Встановлено, що в умовах даного господарства виробництво продукції тваринництва здійснюють за використання великої рогатої худоби молочних і м’ясних порід, а також помісного молодняка. Дослідженнями встановлено, що корови української червоно-рябої молочної породи за основними показниками продуктивності, крім віку першого осіменіння та отелення, переважали помісних корів, тому при виробництві молока краще використовувати чистопородних корів спеціалізованої молочної породи. Яловичину краще отримувати від помісних тварин походження 50% українська червоно-ряба 50% абердин-ангус та чистопородних тварин абердин-ангуської породи.uk-UAмолочне і мясне скотарствопродуктивністьбугайцівиробництво яловичинивиробництво молокапороди великої рогатої худобиОцінка господарськи корисних ознак великої рогатої худоби за сучасних технологій виробництва молока та яловичиниDiploma