Білявська, Людмила ГригорівнаБілявський, Юрій Вікторович2025-05-302025-05-302025Білявська Л. Г., Білявський Ю. В. Вміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушення. Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів ІХ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 15-16 трав. 2025 року). Полтава, 2025. С. 303–306.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18979Сою широко використовують у кормовиробництві, харчовій та фармацевтичній промисловості [1]. З насіння виробляють борошно, олію, крупи, аналоги м’ясних та молочних продуктів, сурогат кави тощо; із недозрілого насіння – різноманітні страви, консерви; вегетативну масу згодовують худобі, а рослинні рештки – для виробництва біопалива [2]. Для кожного напряму використання необхідні сорти з відповідними якісними характеристиками. Тому, подальший прогрес селекції буде залежати від наявності у селекціонерів значного різноманіття вихідного матеріалу в тому числі і без опушення[3].ukСоясучасні сортилініїбіохімічний аналіз насіннялікувальні властивостіфлавоноїдиВміст флавоноїдів у насінні нових сортів сої без опушенняThesis