Кузьменко, Лариса Михайлівна2024-01-262024-01-262023-05-17УДК: 637https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16412Кузьменко Л.М. Використання Echinacea Purpurea у технології молочних продуктів : матеріали наук. конф. (м. Полтава (17-18 травня 2023 р.). РВВ ПДАУ, Полтава, 2023. С. 225-227В умовах сьогодення, коли у складних екологічних умовах на людину впливають несприятливі чинники зовнішнього середовища, питання захисту населення є актуальним питанням. Нівелювати цей вплив можна шляхом покращення структури харчування населення та оптимізації якості, біологічної цінності і смакових характеристик продуктів. При цьому забезпечити організм людини дефіцитними інгредієнтами, підвищити його неспецифічну резистентність до дії несприятливих факторів зовнішнього середовища, сучасна харчова промисловість пов'язує із створенням і виробництвом нових продуктів лікувально-профілактичного призначення. В основу розробки цих продуктів покладено збагачення їх біологічно активними речовинами вітамінами, мінеральними і імунними речовинами, як правило, природнього походження.ukхарчова промисловістьEchinacea purpureaEchinacea Moenchмолочні продуктиВикористання Echinacea Purpurea у технології молочних продуктівArticle