Поспєлов, Сергій ВікторовичЧеботарьова, Людмила Василівна2019-02-232019-02-232017-09-25https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/3298346. Пат. 119545 Україна, МПК G01N 33/02, G01N 33/50, G01N 33/80. Спосіб оцінки сортів пшениці м’якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності/ С.В.Поспєлов, Л.В.Чеботарьова; власник Полтавська державна аграрна академія. - № 201703975 ; заявл. 21.04.2017 ; опублік. 25.09.2017, Бюл. № 18.- 1 с.Спосіб оцінки сортів пшениці м'якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності включає визначення гемаглютинуючої активності в проростках пшениці у діапазоні рН від 6,5 до 8,0 і розраховують бал оцінки за формулою: ОС=(ГА6,5+ГА7,0+ГА7,5+ГА8,0)/4, де ОС - оцінка сорту, бали; ГА6,5, ГА7,0, ГА7,5, ГA8,0 - гемаглютинуюча активність при відповідному значенні рН, бали. При цьому чим вище бал, тим більшу біологічну активність має сортuk-UAлектинипшениця озимабіологічна активністьСпосіб оцінки сортів пшениці м’якої для створення продуктів підвищеної біологічної активностіPatent