Білявська, Людмила ГригорівнаДіянова, Анна ОлександрівнаПономаренко, В. В.2024-02-152024-02-152023Білявська Л. Г., Діянова А. О., Пономаренко В. В. Якісний склад насіння сої та його особливості. Актуальні напрямки та проблематика у технологіях вирощування продукції рослинництва : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 23 листоп. 2023 р.). Полтава : ПДАУ, 2023. С. 78–80.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16787Соя – унікальна й стратегічна для українського землеробства культура. Сьогодні сою широко використовують у кормовиробництві, харчовій промисловості на технічні цілі та у медицині. Комплекс якісних показників її насіння та високий попит на нього сприяють збільшенню посівних площ і виробництва валової продукції. Рослинний білок та олія є важливою частиною продовольчої безпеки країни [1-3]. Вони складають 20% світових запасів білку [2-4]. А серед олійних культур соя займає перше місце.ukСоясортякісний складнасінняособливостіпоказникиврожайЯкісний склад насіння сої та його особливостіThesis