Семенко, Максим ВасильовичПоспєлов, Сергій ВікторовичОніпко, Валентина ВолодимирівнаOnipko, V. V.Pospielov, S. V.2019-03-192019-03-192018-12https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/4417М.В. Семенко, С.В.Поспєлов, В.В. Оніпко АКТИВНІСТЬ ЛЕКТИНІВ ЗВІРОБОЮ ЗВИЧАЙНОГО (HYPERICUM PERFORATUM L.) В ОНТОГЕНЕЗІ\Біологія та екологія.-Т.4., №2.- С.83-85У статті представлено результати досліджень гемаглютинуючої активності лектинів звіробою звичай- ного (Hypericum perforatum L.) в онтогенезі. Встановлено, що їх максимальна активність визначалась у період бутонізації та квітування. Високою активністю характеризувалися лектини листків протягом усього вегетаційного періоду (11,8 – 19,7 балів). У стеблах рівень аглютинінів зростав від періоду пагоноутворення (5,5 балів) до квітування (16,3 бали). В генеративних органах активність лектинів була максимальною (19,7– 23,3 бали). Зроблено висновок, що надземна частина, зібрана у період повного квітування, є джерелом аглютинінів високої біологічної активності.enзвіробій звичайнийлектинигемаглютинуча активністьонтогенезHypericum perforatum L.ACTIVITY OF LECTINS OF ST. JOHN’S WORT (HYPERICUM PERFORATUM L.) IN THE ONTOGENESISАктивність лектинів звіробою звичайного ((HYPERICUM PERFORATUM L.) в онтогенезіArticlehttps://doi.org/10.5281/zenodo.2368085