Поліщук, Анатолій АнатолійовичУсенко, Світлана ОлексіївнаШостя, Анатолій МихайловичШаферівський, Богдан СергійовичІльченко, Марія ОлександрівнаКузьменко, Лариса Михайлівна2025-02-072025-02-072024Вплив технологічної обробки на якість сої та процеси травлення у свиней / А. А. Поліщук, Г. О. Бірта, С. О. Усенко та ін. Таврійський науковий вісник. 2024. Вип. 2. С. 167-175. DOI https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.2.19УДК 636.4.084.421:636.33https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.2.19https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17996Проведені експерименти дають підставу стверджувати, що використання нативної сої є небажаним через високу активність антипоживного ензиму – уреази. Однак використання різних методів технологічної обробки даного зерна значно підвищує доступність поживних речовин. Зокрема встановлено, високу позитивну дію мікронізації (температура обробки 125 С), оскільки більш висока температура обробки зерна веде до зниження його біологічної повноцінності. Це відкриває перспективу використання обробленої сої при виробництві хліба, що дає можливість підвищити масову частку білка та зменшити частку вуглеводів, для забезпечення збалансованого харчування населення.ukсояшротпроцеси травленняметоди технологічної обробкиВплив технологічної обробки на якість сої та процеси травлення у свинейArticle