Баган, Алла ВасилівнаБірюкова, В. В.2025-11-042025-11-042025-11-04https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19597Баган А. В., Бірюкова В. В. Вплив сортових властивостей на посівні якості насіння помідора їстівного. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 79-81.Помідор їстівний – один з найпоширеніших овочевих культур, що забезпечує близько третини всього валового збору овочів. Плоди помідора мають велике значення для харчування людини, оскільки є джерелом корисних речовин. У їхньому складі містяться вітаміни групи B, а також вітаміни РР, С і А, β-каротин, органічні кислоти, клітковина та пектинові речовини. Крім того, помідори багаті на мінеральні елементи, зокрема калій, фосфор, магній, кальцій, натрій, залізо та мідь. Завдяки високій поживній цінності, високій врожайності, приємним смаковим властивостям та широким можливостям використання, помідор вирощують у всіх регіонах. Його культивують як у відкритому, так і в закритому грунті.ukПомідор їстівнийовочева культураваловий збір овочівнасінництво помідорівпосівні якості насінняенергія проростаннясхожість насінняконкуренція іноземного виробникадержавний реєстр сортів рослинзакритий і відкритий ґрунттехнології вирощуванняВплив сортових властивостей на посівні якості насіння помідора їстівногоArticle