Безнос, Єлизавета Анатоліївна2019-02-222019-02-222018-12Потрібно приділяти значну увагу вибору сорту пшениці, проводити їх випробовування у конкретних умовах вирощування і впроваджувати найкращі варіанти у виробництво Вирішення питання продовольчої проблеми в Україні може вирішуватися багатьма шляхами, але впровадження новітніх високопродуктивних і адаптивних сортів є чи не найперспективнішим способом розв'язання цієї проблемиhttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/3143у виробничих умовах необхідно вирощувати сорти пшениці озимої: Сагайдак – характеризується високими продуктивним потенціалом та рентабельністю виробництва; Вільшана – для отримання доброї якості зерна.вивчення рівня прояву господарсько цінних ознак пшениці озимої залежно від сортових властивостей у виробничих умовах Полтавської області.uk-UAпшениця озима, сорт, урожайність, довжина колоса, кількість зерен у колосі, маса зерна з колоса, маса 1000 зерен, вміст білка, вміст клейковини, якість клейковини.Мінливість господарсько цінних ознак пшениці озимої залежно від сортуDiploma