Карбан, Юлія ВасилівнаКравченко, Оксана ІванівнаІванов, Олег Миколайович2024-09-132024-09-132024Спосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока : пат. 156503, Україна: МПК (2024.01), A23C 19/00 / Ю. В. Карбан, О. І. Кравченко, О. М. Іванов ; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202305648; заявл. 23.11.2023; опубл. 03.07.2024, Бюл. № 27. 3 с.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17485Спосіб виробництва розсільного сиру, який передбачає використання нормалізованого, пастеризованого молока, в яке вносять розчин хлористого кальцію, бактеріальну закваску для розсільних сирів і молокозсідний фермент, зсідання молока та обробку згустка, формування та пресування бринзи, розрізання пласта, соління і дозрівання, який відрізняється тим, що як сировину використовують козине молоко, після розрізання згустка додають цілі зерна гірчиці у кількості 0,3 % від маси отриманого сирного зерна, соління готового відпресованого згустка впродовж перших 5-ти діб здійснюють у 20-22 % водному розчині кухонної солі, а на 5- й день проводять заміну використаного розсолу на розсіл з концентрацією кухонної солі 13-14 % і витримують в ньому до 20-го дня визрівання до повної готовності продуктуukРозсільний сир, козине молоко, сир з козиного молокаСпосіб виробництва розсільного сиру з козиного молокаPatent