Білявська, Людмила ГригорівнаДіянова, Анна ОлександрівнаБілявський, Юрій Вікторович2025-05-302025-05-302025-04-30Білявська Л. Г., Діянова А. О., Білявський Ю. В. Соя культурна на мікрогрин. Інноваційні технології у рослинництві : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. до 115-ої річниці з дня народження д.с.-г.н., проф., член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки України Кияка Григорія Степановича (м. Дубляни, 30 квіт. 2025 р.). Львів ; Дубляни, 2025. С. 117–118.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18980Сьогодні, насіння сої культурної (Glycine max (L.) Merrill) має високу цінність та сприяє можливості поширення її використання у харчової промисловості. Соя містить 30-55% білка, 13-26 жиру та 20-32% вуглеводів [1]. Зерно характеризується низьким вмістом холестерину та високим вмістом цінної лінолевої кислоти [2]. Для забезпечення продовольчої незалежності і надійної безпеки населення України, культура та продукти її переробки, мають значний попит.ukСортсоянапрями використаннякількісні показникиврожайністьвимоги та особливостімікрогринСоя культурна на мікрогринThesis