Парій, Людмила Віталіївна2019-04-012019-04-012018-03-21УДК 339.146:637.3(477)https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/4543Парій Л.В. ФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ РИНКУ СИРУ В УКРАЇНІ. - Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Дисертаційна робота на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук – Полтавська державна аграрна академія, Полтава, 2018.Дисертаційна робота присвячена обґрунтуванню теоретико-методичних засад формування та функціонування вітчизняного продовольчого ринку і місця продукції сиру на цьому ринку, аналізу кон’юнктури ринку сиру в національному господарстві та обґрунтуванню основних напрямів його розвитку. У роботі висвітлено процес формування товарного асортименту ринку сиру та розкрито методичні аспекти дослідження особливостей ринку сиру в Україні. Проаналізовано тенденції формування та споживання продовольчих товарів, а також попиту на продукцію сиру в Україні. Проведено оцінку ринкової пропозиції сиру і чинники її формування. Наведено результати аналізу динаміки цін та її впливу на кон’юнктуру ринку молока і сиру. Розглянуто окремі напрями розвитку ринку сиру в Україні відповідно до методичних основ прогнозування ринку в національному господарстві, обґрунтовано підходи і запропоновано модель державного регулювання ринку сиру на регіональному рівні та подано рекомендації щодо формування перспективних споживчих вподобань на українському ринку сиру.uk-UAпродовольчий ринок, ринок сиру, ринковий механізмеластичність попиту на сир, прогнозування ринку сиру, формування ціндержавне регулювання ринкусегментація ринку сируФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ РИНКУ СИРУ В УКРАЇНІDiploma