Кравченко, Оксана ІванівнаГетя, Андрій2019-02-252019-02-252012-10Кравченко О.І. Ринок свинини - сучасні вимоги класифікації туш/ О.І.Кравченко, А.А.Гетя// Прибуткове свинарство. - 2012. - №5 (11). - С.47-50.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/3457В Україні діє система класифікації туш забійних свиней, яка не враховує всього якісного різноманіття сировини, а тому не забезпечує в достатній мірі його раціонального викорис- тання. Сама система оцінки якості базується здебільшого на суб’єктивних принципах, які пе- редбачають застосування візуальних та органолептичних методів. Упродовж багатьох років маса туші, товщина шпику в певній точці та візуальна оцінка ступе- ня розвитку м’язів були єдиними засобами виявлення якісної різниці туш. При цьому основним вважався показник відкладення жиру. Проте такий підхід зовсім не відображає істинної якості сировини та не відповідає вимогам сучасного споживача.uk-UAсвинікласифікація тушвихід м'яса з тушісистема SEUROPРинок свинини – сучасні вимоги класифікації тушArticle