Білявська, Людмила Григорівна2021-01-222021-01-222020-12-18https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/9481Створення сортів із залученням вихідного матеріалу сої (Glycine max. (L.) Merr.) з високим генетичним потенціалом урожайності та адаптивними властивостями уможливлює більш ефективне впровадження їх у всіх кліматичних зонах України, що є на сьогодні досить важливим для економіки країни. На сучасному етапі сільськогосподарського виробництва селекційно-генетичне поліпшення сої набуває особливої актуальності. Добір джерел господарсько-цінних ознак серед сучасного генофонду сої та залучення їх в селекційні програми є необхідною умовою створення нових високоадаптивних сортів сої для різних кліматичних умов України.селекція, сорт, соя, потенціал, сучасний стан, урожайністьСЕЛЕКЦІЙНО-ГЕНЕТИЧНЕ ПОЛІПШЕННЯ СОЇ В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИBook