Іванов, Олег МиколайовичШостя, Анатолій МихайловичКузьменко, Лариса МихайлівнаУсенко, Світлана ОлексіївнаІльченко, Марія ОлександрівнаБабко, Антон СергійовичМихайлютенко, Ярослав ЕдуардовичТараненко, Світлана ЮріївнаСамовик, Аліна ВолодимирівнаШелудько, Вікторія Миколаївна2025-10-062025-10-062025-09-10СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА ТА ЗЕРНОПРОДУКТІВ: пат. 160494, Україна: МПК G01N33/02 / О. М. Іванов, А. М. Шостя, Л. М. Кузьменко, С. О. Усенко, М. О. Ільченко, А. С. Бабко, Я. Е. Михайлютенко, С. Ю. Тараненко, А. В. Самовик, В. М. Шелудько; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202501111; заявл. 14.03.2025; опубл. 10.09.2025. Бюл. № 37https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19493Спосіб визначення якості зерна та зернопродуктів, у якому випробувальну пробу розташовують в реакторі, який попередньо очищують потоком знебрудненого повітря, проводять нагрівання проби до встановленої температури, що задається та контролюється термостатом. За рахунок нагрівання з зерна виділяються хімічні сполуки та волога, кількісний та якісний вміст яких аналізують за допомогою хімічних аналізаторів, сенсорів вологості та температури. Після розташування випробувальної проби в реакторі його внутрішній простір вакуумують з послідуючим нагріванням проби в середовищі низького тиску.ukСПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА ТА ЗЕРНОПРОДУКТІВPatent