Самойлик, Юлія ВасилівнаМалиш, Яна ОлександрівнаПетрушко, Каріна Олександрівна2020-02-052020-02-052019https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/7204У статті набули подальшого розвитку підходи до виявлення особливостей та основних тенденцій розвитку агропродовольчого ринку України в глобальному середовищі. Сформульовано проблеми та перспективи сучасного розви- тку агропродовольчого ринку України. Проведено діагностику показників споживання основних видів продуктів харчуван- ня в розрахунку на одну особу, а також порівняння цих показників з мінімальними та раціональним нормами споживання. Визначено відповідність показників фактичного споживання продуктів збалансованим потребам у харчуванні. Проведено діагностику динаміки індексів достатності споживання продуктів харчування на одну особу відповідно до раціональної та мінімальної норм споживання протягом останніх років. Визначено рівень споживання основних видів продуктів хар- чування в розрізі регіонів України. Здійснено оцінювання показників динаміки самозабезпеченості України основними продуктами харчування. Оцінено передумови та перспективи виходу національного товаровиробника на зовнішній ринокагропродовольчий ринок, глобальне середовище, споживання, раціональна норма споживання, са- мозабезпечення, зовнішня торгівля, експортТЕНДЕНЦІЇ ТА МІСЦЕ АГРОПРОДОВОЛЬЧОГО РИНКУ УКРАЇНИ В ГЛОБАЛЬНОМУ СЕРЕДОВИЩІArticle