Скрипник, Вячеслав ОлександровичБут, А. Г.2024-06-272024-06-272024-04Скрипник В. О., Бут А. Г. Результати дослідження кінетики температури під час кондуктивного сушіння картоплі. Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв : матеріали всеукр. наук.-практ. інтернет-семінару (м. Полтава, 30 квіт. 2024 р.) / ПДАУ: В. О. Скрипник, С. В. Попов. Полтава : ПДАУ, 2024. С. 15–17.978-617-8231-69-9https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17339Картопля є важливим джерелом поживних речовин у харчуванні людини і тварин. На вміст поживних речовин впливає багато факторів: місце вирощування, сорт, ґрунтові і кліматичні умови у вегетативний період, кількість і хімічний склад добрив, що вносяться, та агротехніка, що застосовується під час посадки і обробки картоплі. Основною поживною речовиною картоплі є крохмаль, якого міститься до 80 % від вмісту сухих речовин, а її білок – туберін – має високу біологічну активність.ukКондуктивне сушіннякартоплякінетика температурикондуктивний спосібРезультати дослідження кінетики температури під час кондуктивного сушіння картопліThesis