Баган, Алла ВасилівнаМороз, Є. О.2024-01-232024-01-232023Баган А. В., Мороз Є. О. Особливості вирощування тритикале в умовах Лісостепу України. Актуальні напрямки та проблематика у технологіях вирощування продукції рослинництва : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 23 листоп. 2023 р.). Полтава : ПДАУ, 2023. C. 166–167.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16363Зерно тритикале велике і має високі показники вмісту білка, на 2% вище, ніж у пшениці, але якість клейковини нижча. Зерно тритикале використовують для випікання хлібу, у пивоварній промисловості, для створення комбікормів, а кормові сорти – для виготовлення зеленого корму, соломи або сіна, а також силосу [1]. Тритикале, залежно від підбору компонентів, може бути дво- або тривидовим гібридом. Схрещування твердої пшениці (тетраплоїду) з житом називається двовидовим, а тривидове - це синтез спадковості м'якої, твердої пшениць і жита.ukТритикалеособливості вирощуваннявирощування тритикалеЛісостеп УкраїниОсобливості вирощування тритикале в умовах Лісостепу УкраїниThesis