Шакалій, Світлана МиколаївнаЯковенко, О.2023-10-242023-10-242023https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15356Шакалій С. М., Яковенко О. О. Формування структури врожаю гібридів кукурудзи за використання біостимулятора Ерайз. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена 90-річчю з дня народження професора Г. П. Жемели : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (30 вересня 2023 року). Полтава, 2023. С. 158–160.Одна з найбільш продуктивних злакових культур універсального призначення є кукурудза, яку вирощують для продовольчого, кормового і технічного призначення [1–2]. На думку вчених у країнах світу використовується приблизно 20 % зерна кукурудзи для продовольчих потреб, на технічні цілі – 15–20 %, на харчування тваринам – 60–65 %. В ЄС для продовольчих потреб – 20 %, для технічних – 18 %, на корм худобі – 72 %. Важливим показником для формування продуктивного потенціалу гібридів кукурудзи є кількість рядів зерен в качані [3]. В наших дослідженнях ми використовували чотири гібриди різних фірм виробників на двох варіантах контроль (без обробки) та використання Ерайза.ukКукурудзагібриди кукурудзиврожайбіостимулятор ЕрайзФормування структури врожаю гібридів кукурудзи за використання біостимулятора ЕрайзThesis