Хмельницька, Євгенія ВікторівнаКачур, В. С.2024-01-232024-01-232023-12-23УДК: 664:001.895https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16336Хмельницька Є. В., Качур, В. С. Інноваційні технології пророщування зерна. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (Полтава, 19 грудня 2023 р.). Е-видання ПДАУ, Полтава, 2023. С. 67-69Пророщені зерна – це корисний продукт здорового харчування, так як всі корисні речовини, які утворюються при пророщуванні концентруються в зародку зерна. Пророщені зерна містять комплекс вітамінів, мінералів, фітогормонів, амінокислот, пептидів та антиоксидантів. Також до їх складу входять: клітковина з харчовими волокнами, мікро- та макроелементи, вуглеводи, що легко засвоюються. Всі ці речовини сприяють зміцненню та оздоровленню організму.ukзернотехнології харчових продуктіввирощуваннявиробництво пророщеного зернаІнноваційні технології пророщування зернаArticle