Мамонтов, Р. О.Шаферівський, Богдан Сергійович2024-06-172024-06-172024-05-17УДК: 636.086.3:631.363.25https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17299Мамонтов Р. О., Шаферівський Б. С. Використання методів для технологічної обробки зерна бобових : матеріали студ. наук. конф. Полтавського державного аграрного університету, м. Полтава, 16-17 травня 2024 року. Т. ІІ. – Полтава: РВВ ПДАУ, 2024. – С. 63–65.Поряд з рівнем годівлі і балансуванням раціонів, важливе значення має концентрація, біологічна цінність і доступність поживних речовин, що досягається підбором відповідних інгредієнтів і попередньою підготовкою їх різними методами до згодовування. Чим вище засвоювання поживних речовин в раціонах тварин, тим більш повно забезпечується потреба тварин для проявлення потенціальної продуктивності, тим менші витрати енергії організму на перетравлення і використання кормів, а отже і вища ефективність годівлі.ukпоживні речовинипродуктивністьбілки рослинного походженнябіологічна цінністьметоди технологічної обробки зернапомелпропарювання зернаекспансіонний обробітокекструдуваннягранулювання кормівмікронізаціядріжджуванняВикористання методів для технологічної обробки зерна бобовихArticle