Шаферівський, Богдан Сергійович2024-06-172024-06-172024-02-15https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17303Шаферівський Б. С. Стан і перспективи розвитку виробництва зернових в Україні. Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи : матеріали IІІ Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф., (м. Полтава, 15 лютого 2024 р.) Полтава, 2024. С. 172–174.Однією з найбільш розвинених галузей матеріального здобутку в Україні є харчова промисловість. На даний час при використанні сучасних технологій і техніки, це може бути досягнуто, починаючи від екологічно доцільних прийомів вирощування до раціонального використання і переробки побічних продуктів, якими є, буряковий жом, яблучні та цитрусові вичавки, продукти переробки зерна, сої та інші. Зернопереробна промисловість є однією з найважливіших в Україні, оскільки забезпечує сировинною основні підприємства для виробництва необхідних продуктів харчування. При цьому, для одержання основної продукції, сировина використовується не повністю, і деяка частина залишається як побічний продукт.ukхарчова промисловістьзернопереробна промисловістьрослинна сировиназернове господарство Українибіотехнологічні методи фракціонуванняживильний субстратпереробкависівки пшеничніСтан і перспективи розвитку виробництва зернових в УкраїніArticle