Кайнаш, Алла ПетрівнаОфіленко, Наталія Олександрівна2020-01-212020-01-2120162518-7171Index Copernicushttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/6662Предметом даного дослідження є вивчення стресчутливості свиней великої білої та полтавської мясної порід. Метою - вивчення впливу стресчутливості на якість мяса свиней за допомогою ДНК-тестів. Висновок - свині полтавської мясної породи мали кращі показники якості мяса, тому що були вільні від мутантного алеля галотанового гена RYR1, що відповідає за стресчутливість свиней.стресчутливість, якість, порода, ДНК, ген, аплікація фрагментів, праймери, специфічні маркери, рН мяса, інтенсивність забарвленняВплив стресчутливості свиней із використанням ДНК-тестів на якість м’ясаArticle