Шаферівський, Богдан Сергійович2025-06-202025-06-202025-04-22Шаферівський Б. С., Бузун М. В. Вплив соняшникового шроту в раціоні на забійні та м’ясні якості свиней. Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, (м. Полтава, 22 квітня 2025 р.) Полтава: РВВ ПДАУ, 2025. С. 67-69.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19177Скорочення попиту на жирну свинину в останні десятиріччя змусило змінити методичні підходи до селекції і побудувати її згідно вимог ринку. При цьому змінилися підходи до годівлі тварин, як вторинного фактору, який обумовлює рівень продуктивності та якість продукції. На даний час актуальною є проблема забезпечення протеїнового живлення тварин та зниження собівартості виробництва свинини. Вибір ефективних і, в той же час, дешевих протеїнових компонентів для раціонів тварин є однією з основ високопродуктивного тваринництва.ukсоняшниковий шроткормова цінністьзабійні і м’ясні якості свинейпродуктивністькомбікормиВплив соняшникового шроту в раціоні на забійні та м’ясні якості свинейArticle