Мінькова, Ольга ГригорівнаГорб, Олег ОлександровичСакало, Віктор Миколайович2018-03-282018-03-2820161993-6788https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/109Мінькова О. Г. Маркування та сертифікація органічної продукції / О. Г. Мінькова, В. М. Сакало, О. О. Горб // Актуальні проблеми економіки. – 2016. – № 2 (176). – С. 126–135.У статті проаналізовано існуючі підходи до сертифікації та маркування органічної продукції, групи стандартів, що контролюють органічне виробництво. Наведено основні моделі управління в органічному секторі економіки, зокрема, наголошено на відсутності національного органу з акредитації, що ускладнює державне врегулювання, контроль та моніторинг органічного сільського господарства в Україні. Згруповано статистичні дані щодо діяльності сертифікаційних органів на українському ринку. Зазначено, що для вирішення питання захисту органічного продукту вкрай важливим є прийняття державного логотипу та створення відповідного реєстру, які мають зміцнити правове поле діяльності аграрних підприємств.uk-UAаграрне виробництвосертифікаціяорганічна продукціяМаркування та сертифікація органічної продукціїMarking and certification of organic productsArticle