Кайнаш, Алла ПетрівнаБудник, Ніна ВасилівнаКалашник, Олена ВолодимирівнаБородай, А. Б.Мороз Світлана ЕдуардівнаРемізова Н. Л.2024-09-252024-09-252021Спосіб виробництва пельменів м'ясо-рослинних для дітей дошкільного віку : пат. 145763, Україна: МПК (2021.01), A23L 5/00, A23L 13/40 (2016.01) / А. П. Кайнаш, Н. В. Будник, О. В. Калашник, А. Б. Бородай, С. Е. Мороз, Н. Л. Ремізова ; ; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202001944; заявл. 20.03.2020; опубл. 06.01.2021, Бюл. № 1.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17509Спосіб виробництва пельменів м'ясо-рослинних для дітей дошкільного віку, що включає підготовку компонентів, приготування тіста, приготування фаршу, формування пельменів, заморожування, який відрізняється тим, що на стадії приготування фаршу додається овочева добавка, як овочеву добавку використовують цвітну подрібнену капусту в сирому вигляді, а на стадії приготування тіста додають сухе молоко в сухому вигляді, при цьому компоненти основної сировини беруть у наступному рецептурному співвідношенні, мас. %: а прянощі та допоміжні матеріали беруть у наступному рецептурному співвідношенні, кг на 100 кг від основної сировини: м'ясо індички 17,0-20,0 м'ясо курки 30,0 овочева добавка 5,0-10,0 сухе молоко 1,5-2,0 борошно пшеничне вищого ґатунку 37,0 яйця курячі 2,0 цибуля ріпчаста 2,8 олія рослинна 0,2, сіль 1,0 цукор 0,15 мускатний горіх мелений 0,15 борошно на підсипку 1,0.ukДіти дошкільного віку, харчування дітей, правильне харчування, спосіб виробництва пельменів, спосіб виробництва пельменів м'ясо-рослинних для дітей дошкільного вікуСпосіб виробництва пельменів м'ясо-рослинних для дітей дошкільного вікуPatent