Білявська, Людмила Григорівна2019-04-042019-04-042007https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/4620Дослідження сортів сої української селекції показали, що вміст білка в їх насінні був середній, а олії – підвищений. Виділено сорти, які стабільно відтворюють підвищений вміст олії. Аналіз жирнокислотного складу виявив, що найоптимальніше співвідношення жирних кислот в олії сорту Алмаз та селекційних ліній №15, №22, №23. Вищеназвані генотипи доцільно використовувати в селекційній роботі як джерела високої олійності з метою створення високоолійних сортів олеїнового типу.Наведені результати вивчення вмісту жиру в насінинах сої, його жирно-кислотний склад у різних сортів та ліній. Встановлена мінливість показників якості насіння соїuk-UAЯКІСТЬ, СКЛАД НАСІННЯ, РІЗНІ СОРТИ, СОЯ, УКРАЇНСЬКА СЕЛЕКЦІЯЯкісний склад насіння різних сортів сої української селекціїВісник Полтавської державної аграрної академіїArticle