Шаповалова, Аліна Олександрівна2018-12-272018-12-272018-12-27https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/1723Метою даної роботи було формування урожайності і якості зерна пшениці озимої залежно від сортових властивостей у виробничих умовах Полтавської області. Для досягнення поставленої мети програмою досліджень передбачалось вирішення таких завдань: визначити рівень формування урожайності сортів пшениці озимої; дослідити показники якості зерна та посівні якості насіння пшениці озимої залежно від сорту; провести економічну оцінку вирощування досліджуваних сортів. Об’єкт досліджень - закономірності формування урожайності і якості зерна сортів пшениці озимої. Предмет досліджень – сорти пшениці м’якої озимої: Сагайдак, Глібовчанка, Єсаул, Косоч, Куяльник, Смуглянка. У виробничих умовах ПСП «Нива» Шишацького району Полтавської області виділено кращі сорти для отримання високої продуктивності пшениці озимої. На основі встановлених закономірностей прояву урожайності, показників якості зерна та посівних якостей насіння сортів пшениці озимої для виробничих умов Полтавської області рекомендовано вирощувати сорт Смуглянка.uk-UAпшениця озима, врожайність, якість зерна, сортові властивостіВПЛИВ СОРТОВИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НА ЯКІСТЬ ТА ВРОЖАЙНІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ В УМОВАХ ПСП «НИВА» ШИШАЦЬКОГО РАЙОНУ