Малина, Г. В.Малина, В. Г.2025-01-072025-01-072024-11-26Малина Г. В., Малина В. Г. Поширеність та шкідливість фомозу на ріпаку озимому в осінній період. Сучасні аспекти і технології у захисті рослин : матеріали VI міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 26 листоп. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 58–61. DOI: 10.5281/zenodo.14534615978-617-8466-00-8https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17742Ріпак озимий – дуже високоінтенсивна та рентабельна культура, яка за максимальних вкладень демонструє найбільшу віддачу. Серед олійних культур ріпак займає одне із провідних місць у світі, в Україні за значимістю посідає третє місце. Передумовою зростання та попиту на ріпак у світі є те, що із зростанням населення зростає потреба у продуктах харчування. Насіння сучасних сортів та гібридів ріпаку озимого містить 40-50 % олії. Ріпакова олія характеризується підвищеною біологічною цінністю, є висококалорійною і має велику енерговіддачу.ukФомозріпакріпак озимийосінній періодПоширеність та шкідливість фомозу на ріпаку озимому в осінній періодThesis