Кузьменко, Лариса Михайлівна2025-06-302025-06-302025Михайлютенко Я. Е. Кузьменко Л. М. Використання смаженої сої в раціонах дійних корів. Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище, виробництво продукції, екологічні проблеми: зб. матеріалів 79-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Київ, 2025 р.) / НУБіП України. Київ: НУБіП України, 2025. С. 161-162.УДК 636.2:636.03https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19275Раціональна годівля великої рогатої худоби передбачає оптимізацію процесів обміну речовин з метою досягнення максимальної продуктивності при збереженні фізіологічного стану тварин і мінімізації витрат поживних речовин на одиницю отриманої продукції. Ефективність ведення галузі скотарства, зокрема молочного та м’ясного напрямів, значною мірою визначається наявністю повноцінної кормової бази та науково обґрунтованими підходами до організації годівлі. Використання смаженої сої в раціонах дійних корів у період роздою є ефективною стратегією для покращення якості та кількості молока, зокрема в умовах обмеженої доступності імпортних білкових добавок.ukгодівля ВРХсмажена соядійні коровипідвищення молочної продуктивностіраціонпротеїнсоняшниковий шротВикористання смаженої сої в раціонах дійних корівArticle