Ільченко, Марія Олександрівна2025-12-102025-12-102025-04-22Ільченко М. О., Тараненко С. Ю. Аналіз якості отриманої свинини в залежності від впливу екструдованих зернобобових культур у складі комбікормів : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф. «Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур», 22 квітня 2025 р. м. Полтава. С. 63-65.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19680Останнім часом людство знаходиться в постійному пошуку вирішення проблеми забезпечення населення повноцінними білками, які є основою існування життя на планеті. Це стимулює до збільшення обсягів виробництва білковмісних продуктів - зернових і зернобобових, білково-олійного насіння, яєць, молока та м’яса. При цьому, у виробництві збалансованих за амінокислотним складом продуктів, зокрема - м’яса провідна роль належить зернобобовим культурам – сої та гороху. Це досягається перш за все за рахунок перетворення кормового білка у харчові продукти, що дозволить оперативно і істотно збільшити об’єми виготовленої продукції, забезпечити високу якість м’ясопродуктів та гарантувати економічні переваги.ukвиробництво білковмісних продуктівзернобобові культуриекструдовані соя та горохсвинікомбікормАналіз якості отриманої свинини в залежності від впливу екструдованих зернобобових культур у складі комбікормівArticle