Лозинська, Тамара Миколаївна2019-02-162019-02-162014https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2541Лозинська Т. М. Підвищення конкурентної стійкості сільськогосподарських підприємств шляхом їх диверсифікації / Т. М. Лозинська, О. В. Чаговець // Вісник ПДАА. – 2014. – № 3. С. 106 – 110.Обґрунтовано актуальність здійснення аналізу готовності сільськогосподарських підприємств до диверсифікації з метою підвищення їх конкурентної стійкості. Виявлено тенденції розвитку сільськогосподарського ринку та встановлено спонукальні причини диверсифікації сільськогосподарських підприємств. Наведено результати застосування методу тривимірної морфологічної класифікації щодо виявлення стану готовності підприємств до диверсифікації. Охарактеризовано зміст причинно-наслідкових зв’язків, що виникають унаслідок поєднання господарських процесів із різними параметрами. Звертається увага на суб’єктність сільськогосподарських підприємств у процесі диверсифікації.uk-UAконкурентна стійкістьтривимірна морфологічна класифікацідиверсифікаціявертикальна інтеграціяПідвищення конкурентної стійкості сільськогосподарських підприємств шляхом їх диверсифікаціїArticle