Білявська, Людмила ГригорівнаДіянова, Анна ОлександрівнаБілявський, Юрій Вікторович2025-05-302025-05-302025-04-25Білявська Л. Г., Діянова А. О., Білявський Ю. В. Соя звичайна – овочевий напрям використання. Селекція, генетика, сортовипробування та агротехнології культурних рослин: виклики та перспективи : матеріали ХІІІ міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених і спеціалістів (с. Центральне, 25 квіт. 2025 р.). Центральне, 2025. С. 16–17.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18976Сою культурну вирощують у 91 країні, на пло щі близько 120 млн. га. Це 2/3 світових білкових добавок та 1/3 світової рослинної олії. Для забез печення продовольчої незалежності і надійної безпеки населення України, соя культурна – має значний попит й актуальність. Насіння сої куль турної (Glycine max (L.) Merrill) має високу хар чову цінність (містить 30–45% білка, 13–26 жиру та 20–32% вуглеводів).ukСортсоянові перспективні лініїовочевий напрям використаннякількісні показникиврожайністьвимоги та особливостіСоя звичайна – овочевий напрям використанняThesis